Viering van Navruz in Oezbekistan

Afdrukken

Nieuw

Vaste data: 18/03 - 27/03
Duur:  10 DAYS / 9 NIGHTS
Route: TASHKENT-SAMARKAND-URGUT-SAMARKAND-SHAKHRISABZ-BUKHARA-KHIVA-URGENCH-TASHKENT

Navruz is de Oosterse Nieuwjaarsvakantie, die in de meeste Aziatische landen jaarlijks gevierd wordt op 21 maart.

Super bonus! Nu Volledig gratis en exclusief voor klanten van 3P-Travel! Extra TOUR: Dagtocht naar Charvak 

Meer details

Offerte aanvraag

Offerte aanvraag

Viering van Navruz in Oezbekistan

Viering van Navruz in Oezbekistan

Vaste data: 18/03 - 27/03
Duur:  10 DAYS / 9 NIGHTS
Route: TASHKENT-SAMARKAND-URGUT-SAMARKAND-SHAKHRISABZ-BUKHARA-KHIVA-URGENCH-TASHKENT

Navruz is de Oosterse Nieuwjaarsvakantie, die in de meeste Aziatische landen jaarlijks gevierd wordt op 21 maart.

Super bonus! Nu Volledig gratis en exclusief voor klanten van 3P-Travel! Extra TOUR: Dagtocht naar Charvak 

Navruz is de Oosterse Nieuwjaarsvakantie, die in de meeste Aziatische landen jaarlijks gevierd wordt op 21 maart. Vertaald uit het Farsi betekent Navruz :"nieuwe dag". In tegenstelling tot de westerse Nieuwjaarstradities wordt Navruz samen met de familieleden tijdens de daguren gevierd. Voor de bevolking is Navruz een speciale dag. Op een majestueus plein brengen verschillende etnografische folkgroepen hun liederen en dansjes. Naast de levendige liedjes zijn er ook de karakteristieke optredens van worstelaars en ruiters. Het plein zelf weerspiegelt de charme van de natuur. Een lichte bries, prachtige bloemen en tjilpende vogels die het hart met vreugde vullen. Geniet van de viering van het Navruz-feest tijdens uw rondreis in Oezbekistan!

DAG 1. Aankomst en verwelkoming - TASHKENT 18/03

U komt vroeg in de ochtend aan in Tasjkent, de excentrieke hoofdstad van Oezbekistan, waar u wordt opgewacht door uw gids (Engels, Frans, Duits, Russisch, Spaans of Italiaans sprekend) voor uw privétransfer naar het hotel. Na het inchecken kunt u genieten van een heerlijk ontbijt in uw hotel. Vanaf 11 uur beginnen we aan een rondleiding door de stad. We bezoeken het Museum voor Toegepaste Kunsten, met zijn exposities van prachtig borduurwerk, lokale keramiek en wandkleden. Vervolgens verkennen we de oude stad met zijn smalle steegjes, typische huisjes, moskeeën en madrasa's. Daarna bezichtigen we de 16e eeuw tempels van Kukeldash en Abul Khassim Madrasa om van daar uit naar de Chorsu Bazaar te gaan, een enorme open markt waar mensen van ver buiten de stad op afkomen. Tenslotte verkennen we de omgeving rond het Plein van de Onafhankelijkheid. De groene omgeving afgewisseld met verschillende monumenten, fonteinen en indrukwekkende openbare gebouwen, lijkt wel één groot park. Op het plein in Tasjkent kan u dan weer kennis maken met het moderne Oezbekistan. Voor het avondeten strijken we neer in één van de vele pittoreske restaurantjes in de stad. (B, D)

DAG 2. TASHKENT - SAMARKAND (per hogesnelheidstrein) 19/03

Na het ontbijt zullen we uitchecken uit het hotel om vervolgens de hogesnelheidstrein of bullet train "Afrasiyab" naar Samarkand te nemen. Van 08:00 uur ’s ochtends tot 10:10 uur razen we aan snelheden tot 210 km/h naar Samarkand. Als belangrijke halte van de zijderoute, sprak Samarkand lang tot de verbeelding van vele westerse dichters en toneelschrijvers, die de stad zelf slechts zelden in het echt hadden aanschouwd. De prachtige koepels met minaretten, de immense monumenten van Timur, de kleurrijke bazaar en de lange, rijke geschiedenis van de stad, dragen bij aan de magie van deze stad. Na het inchecken in het hotel kan u genieten van een vrije middag om deze stad, die 2500 jaar geleden werd opgericht, te verkennen. Ze werd ooit de ‘Parel van de islamitische wereld’ genoemd en kende tussen de 2de tot de 16de eeuw een rijk verleden als belangrijke handelshaven. Begin bij aankomst met Ulughbek's Observatory en de prachtig versierde necropolis van Shah-i-Zinda ensemble, een opmerkelijke collectie van graven en mausolea daterend uit de 14e en 15e eeuw. In de namiddag kan u een korte pauze nemen in het hotel waarna u verder de historische plekjes van de stad kan verkennen: Het hoogtepunt van de dag is het bekende Registan Square, een groot plein geflankeerd door drie rijkelijk versierde madrassa's. Hier was ook het commerciële centrum van het middeleeuwse Samarkand's. Het plein in het midden van de stad, waar toen de drukke bazaar gelegen was, is vandaag één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Centraal-Azië. De drie grote gebouwen (de Sherdor, de Ulughbek en de Tilla Sheikh madrassa's) behoren tot de oudste en best geconserveerde ter wereld. Ga verder naar de enorme Bibi Khanum Moskee, één van de grootste en meest luxueuze moskees ooit gebouwd, en loop daarna langs het Gur Emir Mausoleum uit de 15e eeuw. Deze avond kunt u genieten van een diner in een lokaal restaurant. (B, D)

DAG 3. SAMARKAND 20/03

Na ontbijt in het hotel gaan we opnieuw de stad in. We bezoeken het Afrasiyab museum, waar we de geschiedenis van Samarkand kunnen ontdekken beginnende in de tijd van Alexander de Grote tot het heden. In de namiddag krijgt u vrije tijd om de Siyab Bazaar te verkennen. Het krioelt er al vijf eeuwen van het leven en is één van de oudste bazaars van Centraal-Azië. De marktkramers zijn reeds vroeg in de ochtend paraat en gaan pas weer naar huis wanneer het donker wordt. De unieke sfeer van de oosterse bazaar weerspiegelt zich in de uitnodigende kreten van de verkopers, de toeterende auto’s, de nationale muziek die er gespeeld wordt en de geuren en kleuren van de groenten en fruit, de kruiden, het geroosterd vlees... Je kunt er ook proeven van verschillende Oezbeekse specialiteiten zoals de zoute abrikozenpit gebakken in as en het befaamde Samarkands brood. Het recept van dit ronde, gezwollen brood met gouden korst wordt reeds lang van generatie op generatie doorgegeven door de lokale bakkers. Omdat dit exclusieve brood zo lang vers en lekker blijft, kopen vele toeristen het als souvenir. ’s Namiddags bezoeken we de zijdepapier fabriek en de Hudjum tapijten fabriek. Deze avond kunt u genieten van een diner in een lokaal Oezbeeks restaurant. Daarna keren we terug naar het hotel. (B, D)

DAG 4. SAMARKAND-URGUT-SAMARKAND 21/03

Na het ontbijt vertrekken we naar Urgut, een dorp op 40 km van Samarkand, voor de viering van Navruz. Navruz is de officiële nieuwjaarsfeestdag in Oezbekistan en wordt gevierd met originele rituelen en kleurrijke ceremonies. Er worden doorgaans concerten gegeven in de parken en op de pleinen. Er is de jaarbeurs en de nationale paardenrennen, die "Kupkari" worden genoemd. Kupkari, ook bekend als Uloq en Buzkashi, wordt in heel Centraal-Azië gespeeld. Het is een wilde, traditionele sport die wel eens vergeleken wordt met Polo. Beide sporten worden te paard gespeeld en bestaan uit het voortbewegen van een object naar een doel. Tevens gaat het er vrij ruw aan toe. Bij Kupkari moeten 2 teams van ruiters proberen om een karkas van een geit of ram (ontdaan van hoofd en benen), met een gewicht van 30 tot 40 kg, over de doellijn van de tegenstander te krijgen. Wanneer de scheidsrechter het startsein geeft, schieten de ruiters voorruit. Diegene die het eerst bij het karkas aankomt, neemt het in volle snelheid van de grond, waarna zijn tegenstanders proberen om zijn trofee weer af te nemen vóór hij de doellijn bereikt. De naam van het spel betekent "Het spel van vele mensen" en in Rusland wordt het ook wel "Het hekelen van de geit" genoemd. Tijdens Navruz kunt u ook proeven van verschillende lokale lekkernijen zoals Nishalda, een zoet dessert gemaakt van opgeklopt eiwit met suiker en geurende kruidenwortels, Samsa een gebakje van bladerdaag of de geurige Pilaf ... De traditionele maaltijd tijdens Nazruv is Sumalyak. Het smaakt naar melasse-crème en is gemaakt van bloem en gekiemde tarwekorrels. Sumalyak wordt langzaam gekookt op een houtvuur, waarbij soms nog extra kruiden worden toegevoegd. s’Avonds gaan we terug naar Samarkand om verder Navruz te vieren. We zullen er ook genieten van een diner in een lokaal restaurant. (B, D)

DAG 5. SAMARKAND - Shakhrisabz - BUKHARA 22/03

Na het ontbijt in het hotel trekken we via Shakhrisabz verder naar Bukhara. In Shakhrisabz, hetgeen “De groene stad” betekend, bezoeken we plaatsen zoals: het Aksarai-paleis, de Ko'k-Gumbaz moskee, Khazraty -Imam Ansamble en de crypte van Tamerlan. Niet ver van hiervandaan in het dorp van Hodja-Ilgar werd op 9 april 1346 de grote heerser Tamerlan of Timoer Lenk geboren. De hoogtepunten van onze rondleiding door de stad omvatten: Het Dorussaodat gedenkteken dat was bedoeld voor de hele Timoeriden familielijn en werd opgericht na de vroegtijdige dood van de oudste zoon van Timur, Jakhongir, in 1376. Het Ak Saray paleis - Er werd veel geschreven over dit paleis, in het bijzonder door Rue Gonzales de Klavikho, de Spaanse ambassadeur in Amir Temur, die een belangrijke figuur in de geschiedenis van Shakhrisabz was. Restanten van het portaal, zijn het bewijs van de omvang van de bouw; Ak-Saray is nog steeds onovertroffen in zijn adembenemende mozaïeken en andere versieringen die het meesterschap van de ambachtslieden laat zien. Boven het portaal van de Ak-Saray staan enorme letters geschreven: "Als je onze macht wilt uitdagen - kijk dan naar onze gebouwen!") Doruttilavat - het huis van reflectie en bezinning. Opgericht door rechter Shamsiddin Kullol. De moskee Kok-Gumbaz (1435) is een belangrijk architecturaal monument dat vandaag de dag nog steeds dienst doet als moskee. De naam betekend "een blauwe koepel". ‘s Avonds komen we aan in Bukhara en checken we in in ons hotel. Nadien gaan we eten in een lokaal restaurant. (B, D)

DAG 6. BUKHARA 23/03

Vandaag ontdekken we Bukhara, een stad met de grootste concentratie aan historische monumenten in Centraal-Azië. De heiligste stad heeft gebouwen van duizend jaar oud en een oud centrum, dat waarschijnlijk niet veel is veranderd gedurende de laatste twee eeuwen. We bezoeken het centrale Lyabi hauz plein, het Chashma Ayub mausoleum, de 18de eeuwse Bolo-Hauz moskee en de oude Ark burcht waar veel emirs van Bukhara met hun hofhouding woonden. We gaan ook langs de prachtige Kalyan moskee, de elegante blauw betegelde Ulughbek madrasa (islamitische school) en het zomerpaleis van de laatste emir van Bukhara, het Sitorai-Mokhi-Khosa (paleis van de maan en de sterren). Diner en een folkloristische show in een lokaal restaurant. (B, D) PS DINER en folklore SHOW IN DE Madrassah VAN NODIR DEVAN Begi EN Madrassah MODARIKHON van 15 november tot en met 15 MAART gesloten, omwille van het koude weer! Van 15 maart tot en met 15 november kan worden gedineerd inclusief de folkloreshow!

DAG 7. BUKHARA - KHIVA 24/03

Na het ontbijt, beginnen we aan een zeven uur durende reis over de Kara-Kum (zwart zand) en Kyzyl-Kum (rood zand) woestijnen naar Khiva, één van de meest afgelegen oasesteden van de zijderoute. In Oezbekistan zijn er twee grote rivieren: de grensrivier Amu Darya (in de oudheid Oxus genoemd) en de Syr-Darja (in de oudheid genoemd Yaksard) in het noorden. Op weg naar Khiva steken we de Amu Darya rivier over, die ontspringt in Hindu Kush en 2.540 km lang is. De lengte van de Syr-Darja is 2213km. De Karakum woestijn beslaat grote, verlaten gebieden in Centraal-Azië en heeft een oppervlakte van 350.000 km². De Kyzylkoem woestijn is met zijn 300.000 km iets kleiner. Van de Karakum woestijn, hetgeen "zwart zand" betekent, ligt slechts een klein deeltje in Oezbekistan. De naam zwart zand heeft betrekking op de gevaren van deze woestijn en niet op de kleur van het zand. Ten noorden ligt de Kyzylkum woestijn ("rood zand"), die tussen de Amu Darya en Syr-Darja rivieren ligt. Op bepaalde tijdstippen van de dag heeft deze woestijn echt een roodachtige kleur. Beide woestijnen bestaan niet enkel uit zand, maar er zijn ook vele planten. Zoals in andere Centraal-Aziatische woestijnen valt er in een jaar tot 200 mm neerslag, voornamelijk in het voorjaar is er in beide woestijnen water aanwezig. Dan ontstaat er een tapijt van grassen, waaronder zegge, tamarisk en saxaul. In de woestijnen leven ondermeer hagedissen en varanen. En met een beetje geluk zien we de susliks (groot knaagdier) en wilde kamelen. Bij aankomst in Khiva gaan we naar ons hotel en ’s avonds eten we in lokaal restaurant. (B, D)

DAG 8. KHIVA 25/03

Na het ontbijt in het hotel krijgt u een volle dag sightseeing in de stad. De oude binnenstad van Khiva wordt omringd door een ononderbroken versterkte stadsmuur van 2,200 meter lang. De stad is geheel opgebouwd uit lemen gebouwen met delicate blauw-wit betegelde decoraties en beschikt over vele bekende architecturale hoogtepunten van Centraal-Azië. Tijdens onze tour van Khiva bezoeken we onder andere de Kunya Ark, Kalta minor, Muhammad Aminkhan en Mohammed Rahimkhan medrassas, Juma moskee en minaret, islam Khodja minaret, Tash Hauli paleis. De lijst van bezienswaardigheden die het bezoeken in Khiva waard is, is eindeloos, maar omdat ze allemaal zijn ingekapseld in de compacte oude stad, is het onder begeleiding van een lokale gids gemakkelijk uitvoerbaar in één dag. Khiva is ook spectaculair 's nachts, wanneer het maanlicht de silhouetten van de kantelen en medressa’s accentueert. En wanneer de schaduwen in de kronkelende steegjes doen denken aan een scène uit een Arabian Nights film. Een avondwandeling is dus een aanrader. Vanavond genieten we van een diner in een lokaal restaurant. (B, D)

DAG 9. KHIVA - Urgench - Tashkent (door binnenlandse vlucht) 26/03

Ochtend: check out van het hotel en transfer naar Urgench (30 km). De vlucht naar Tashkent vertrekt om 9:20. Aankomst in Tashkent om 10:40. Hier zullen we onze laatste nacht in Oezbekistan doorbrengen. We verkennen de moderne bezienswaardigheden van de stad zoals: het parlementsgebouw, het monument van de moed, het Alisher Navai park, de TV Toren (van buitenaf), het plein van de vriendschap, het kasteel van Romanov en de Tashkent Broadway. Daarna gaan we winkelen op de Chorsu markt en in het MegaPlanet winkelcentrum. s’Avonds smullen we van een afscheidsdiner in een lokaal restaurant. (B, D)

DAG 10.TASHKENT - HOME 27/03

Uw tour eindigt met een privé transfer naar de luchthaven in de vroege ochtend. (B)

« 3P-Travel» wenst u een MOOIE REIS in Oezbekistan!
Super bonus! Nu Volledig gratis voor klanten van 3P-Travel! Optionele extra TOUR: Dagtocht naar BERGEN Chimgan - Charvak

Tashkent – Chimgan Mountains – Tashkent
We rijden naar het Chimgan gebergte (120 km, 1,5 uur enkele reis). Bij aankomst in de bergen, geniet van een ritje met de kabelbaan naar de bergtop, waar u de gelegenheid heeft om prachtige foto’s te maken. Vervolgens gaan we weer met de kabelbaan naar beneden en rijden we naar het Pyramids Hotel gelegen aan de oevers van het Charvak meer. Daar kan u ook lunchen in het restaurant. Het hotel biedt ook verschillende outdoor-activiteiten aan (op eigen kosten), met name: zwembad, strandactiviteiten (van juni-oktober), catamarans, go cart, bowling & paintball (naargelang beschikbaarheid). We rijden terug naar Tashkent. Nadat u zich ’s avonds in het hotel heeft opgefrist, kunt u genieten van een diner in een lokaal restaurant. Transfer naar een restaurant en terug naar het hotel en overnachting.

SUPPLEMENT VOOR DE EXTRA TOUR NAAR CHARVAK: 150 € per persoon

Informatie over Oezbekistan

Opgelet: 
Voor een reis naar het buitenland heb je bepaalde documenten nodig. Let wel, niet alle landen eisen dezelfde papieren.
Om te weten te komen welke inreisvoorwaarden een land oplegt, neem je best contact op met het reisbureau, de ambassade van het land van bestemming of surf je naar  www.diplomatie.be

Oezbekistan visum

Alle reizigers, ook reizigers die voor minder dan 72 uren Oezbekistan bezoeken of op de luchthaven verblijven, moeten een visum voor Oezbekistan hebben. Indien u een overnachting hebt geboekt of een langer verblijf, moet u een visum hebben om de doorgangszaal van de luchthaven te kunnen verlaten. Voor burgers uit volgende landen volstaat het om enkel met hun paspoort te reizen, een visum is dan niet verreisd: Armenië, Azerbeidjaan, Georgië, Kazakstan, Kyrgyzstan, Moldavië, Oekraïne, de Russische Federatie en Wit-Rusland. In volgende landen bestaat er een vereenvoudigde procedure om het visum te bekomen: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Letland, Maleisië, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Noord Ierland, de Verenigde staten en Zwitserland. Alle andere nationaliteiten dienen bij de aanvraag van hun toeristenvisum de assistentie te krijgen van een door “Uzbektourism” erkend reisbureau. Uzbektourism is de nationale instantie die zich bezighoudt met toerisme. Zij zal de visumaanvraag dan aan het Oezbeeks ministerie van buitenlandse zaken in Tashkent voorleggen. Het duurt 7 tot 10 werkdagen voor het visum wordt goedgekeurd, waarna het rechtstreeks per fax naar de Oezbeekse ambassade van het betreffende land wordt opgestuurd. Inwoners van landen waar Oezbekistan geen ambassade of consulaat heeft, kunnen ook een visum krijgen bij aankomst op de luchthaven van Tashkent. 
De Republiek van Oezbekistan heeft een ambassade in de volgende landen: Afghanistan, Azerbeidzjan, België (Luxemburg), Canada, China, Duitsland, Egypte, Frankrijk, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Japan, Kazachstan, Korea, Kirgizië, Letland, Maleisië, Oostenrijk, Pakistan, Polen, de Russische Federatie, Saoedi Arabië, Tajikistan, Turkije, Turkmenistan, Oekraïne, de Verenigde Staten en Vietnam; en een consulaat in volgende steden: Athene (Griekenland), Bangkok (Thailand), Dubai (Verenigde Emiraten), Frankfurt-am-Main (Duitsland), Istanbul (Turkije), Jeddah (Saoedi Arabië), Mazar-e-Sharif (Afghanistan), New-York (Verenigde Staten). 
Bezoekers van landen waar Oezbekistan geen ambassade of consulaat heeft, kunnen een visum verkrijgen in een land waar deze wel aanwezig zijn, of op de luchthaven van Tashkent. 
Ons touroperator verkreeg een licentie (#378-03) van “Uzbektourism” en kan u, wanneer u een pakketreis bij 3P-Travel heeft geboekt, bijstaan om uw visum te bekomen.

Annulatie en reisverzekering 


Vergeet zeker niet om een uitgebreide annulatie en reisbijstand verzekering  te kopen als u op reis gaat naar Oezbekistan. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen, uw bagage is verloren of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Oezbekistan. Voor alle onverwachte en ongewenste gebeurtenissen kunnen we u jaarformule gezins verzekering World Gold Protection aanraden. 


Adressen van de Belgische ambassades en consulaten


Bevoegde ambassade Moskou     Ulitsa Malaya Moltchanovka, 7,  121069 Moskou, Rusland
Openingsuren en sluitingsdagen
Ambassadeur Alex Van Meeuwen
+7 495 780 03 31
+7 495 780 03 32
+7 495 763 55 42 Noodnummer buiten de openingsuren


Moscow@diplobel.fed.be


http://www.diplomatie.be/moscownl (Nederlands)
http://www.diplomatie.be/moscowfr (Français)
http://www.diplomatie.be/moscowru (Russisch)
________________________________________

Ereconsulaat Tashkent


C2, Build. 3 App. 74, Kh Samatavoy Street
100000 Tashkent
Oezbekistan
Ereconsul Hugo Minderhoud
+998 71 150 85 95
+998 71 252 24 02
+998 33 870 210
consubel.uz@gmail.com

Het klimaat van Oezbekistan

Oezbekistan heeft een extreem continentaal klimaat. Over het algemeen is het warmer in het zuiden en koeler in het noorden van het land. In december ligt de gemiddelde temperatuur in het zuiden rond het vriespunt, terwijl het in het noorden -8°C bedraagt. In de winter kan het echter afkoelen tot -35°C, terwijl de temperatuur in de zomer kan oplopen tot 35-40°C. De luchtvochtigheid is het gehele jaar door laag. De beste periode om Oezbekistan te bezoeken zijn de lente (maart tot juni) en de herfst (half augustus tot oktober). Het oogstseizoen valt in de herfst en zorgt voor een overvloed aan vers fruit op de markt en in de winkels. Aangezien het de gehele zomer bijna volledig droog blijft, is deze periode ook erg geschikt om te kamperen. De globale opwarming van de laatste jaren heeft het Aralmeer deels droog gelegd. Een klein pluspunt kan zijn dat de winters milder zijn geworden en dat er minder sneeuw valt. Hierdoor kan men nu ook gemakkelijker reizen tijdens de winterperiode. Er zijn verschillende skigebieden in Oezbekistan. Het weer in de winter is echter ook minder voorspelbaar geworden.

Geografie van Oezbekistan

De Republiek Oezbekistan is gelegen in het centrale gedeelte van Centraal-Azië tussen twee rivieren, namelijk: de Amudarya en de Syrdarya. De lager gelegen Turan vlakte ligt in het noordwesten en de Tien-Shan en Pamir-Alay gebergten liggen in het zuidoosten van het gebied. De Kyzyl-Kum woestijn beslaat het noorden van het land. De buurlanden van Oezbekistan zijn: Turkmenistan, Kazachstan, Tadzjikistan en Afganistan.

Feestdagen en vakanties

 • 1 januari - Nieuwjaar
 • 8 maart - Internationale vrouwendag
 • 21 maart - Navruz (Nieuwjaar in Centraal Azië)
 • 1 mei - Dag van de arbeid
 • 9 mei - Herdenkingsdag
 • 1 september - Onafhankelijkheidsdag
 • 1 oktober - Dag van de leerkracht
 • 9 december - Dag van de constitutie

Er zijn nog andere religieuze vakanties met wisselende data

 • Ramadan Khait
 • Kurban Khait

Oezbeekse valuta

Alle betalingen dienen in “Sum” te gebeuren, de nationale munt van de Republiek Oezbekistan. Wisselkantoren zijn beschikbaar in elke stad. Vreemde valuta, bij voorkeur Euro’s of Amerikaanse Dollars kunnen in de hoofdkantoren van de bank worden omgewisseld.

Gepaste kledij

Overdag is het aan te raden om lichte en losse kledij van natuurlijke vezels (katoen e.d.) te dragen. Wanneer het ’s avonds afkoelt, kan men best een trui of jas aandoen. Aangezien we ook vele plaatsen te voet bezoeken en we soms over droog, stoffig en ruw terrein wandelen, zijn stevige wandelschoenen noodzakelijk. Waardevolle juwelen en dure kleren kan u best thuis laten. Comfortabele kleren die een goede bescherming bieden tegen de zon zijn het meest op zijn plaats. Daarbij horen ook een hoofddeksel en een zonnebril. Bij het bezoeken van sommige religieuze plaatsen kan het gevraagd worden om uw armen en benen te bedekken en uw schoenen uit te doen.

Bagage

Een schoudertas of een kleine rugzak is de meest praktische manier om uw camera en andere persoonlijke bezittingen mee te dragen tijdens uw bezoek. Al uw bagage kan best voorzien worden van kleine hangslotjes en een label met uw naam en bestemming, niet met uw thuisadres erop. Het is ook steeds een goed idee om uw bagage langs de binnenkant te labelen. Zo kan het luchthavenpersoneel uw bagage gemakkelijk identificeren wanneer het verloren geraakt of wanneer het label aan de buitenkant los is gekomen. Laat uw bagage nooit onbewaakt achter in een luchthaven of treinstation. Tijdens de binnenlandse vluchten in Oezbekistan mag men gratis bagage meenemen van maximaal 20 kg en één stuk handbagage voor in de cabine. Ook voor de reis over land wordt aangeraden om niet meer dan 1 grote bagage en 1 handbagage per persoon mee te nemen.

Gezondheid

Aangezien u reist naar een streek die grotendeels vrij is van de meest voorkomende infectieziektes, zijn er geen officieel verplichte vaccinaties. We raden u echter wel aan om langs uw huisarts of het tropisch instituut te gaan om u te informeren over de aanbevolen vaccinaties. Uitdroging is de meest voorkomende klacht. Drink voldoende water. Milde darmklachten kunnen voorkomen, aangezien u reist naar een gebied waar het water erg veel mineralen en zouten bevat. Consulteer uw huisarts of apotheker voor de nodige medicatie. De felle zon zorgt ervoor dat men makkelijk verbrand. Smeer u regelmatig in met zonnecrème en draag beschermende kledij (hoedje, zonnebril, …). Een basis EHBO met ontsmettingsmiddel, pleisters, koortswerende middelen, aspirine, keelpastilles, mondwater en vitamines is aan te raden. Gelieve ons te informeren indien u allergieën of specifieke medische noden hebt die speciale aandacht vereisen. Mocht uw huisarts medicatie hebben voorgeschreven, voorzie dan voldoende van deze medicatie voor de gehele reis.
Belangrijk: Medicatie neemt men best mee in de handbagage, voor het geval uw hoofdbagage zoek geraakt of niet direct beschikbaar is.

Veligheid

In de hotels in Oezbekistan zijn niet altijd individuele kluisjes aanwezig. We raden u een comfortabele portefeuille aan die u onder uw kledij kan dragen. U dient altijd uw belangrijke documenten bij zich te hebben (geld, reischeques, paspoort, visum, …). Hoewel de kans klein is dat u fysiek gevaar loopt, kunnen kleine diefstallen in drukbezochte publieke plaatsen voorkomen. Daarom is het van belang dat u uw voorzorgen neemt om diefstal te voorkomen. In overeenstemming met de lokale wetgeving wordt u geacht om uw paspoort bij aankomst aan de receptie af te geven. Men kan dan uw paspoortgegevens registreren. Enkele uren later zal u uw paspoort weer kunnen ophalen aan de receptie. Vergeet uw paspoort bij vertrek niet mee te nemen.

Foto’s nemen in Oezbekistan

Voor het fotograferen van historische plaatsen is er geen bezwaar. Op luchthavens, treinstations, in de buurt van militaire domeinen en in sommige religieuze monumenten is het echter verboden om foto’s te nemen. Wanneer u twijfelt, wendt u zich best tot de gids. Bij de meeste bezienswaardigheden moet u een toeslag betalen om foto’s te kunnen nemen (deze is niet in de rondreisprijs inbegrepen). In de grotere steden kan u batterijen verkrijgen. We raden u echter aan om uw benodigdheden op voorhand aan te schaffen.

Dranken

Het lokaal mineraal water bevat een hogere concentratie aan mineralen dan in de westerse landen in bronwater en flessenwater zit. Dit lokaal mineraal heeft een zoute smaak en wordt gezonder beschouwd dan Europees bronwater of mineraal water. Geïmporteerde sterke drank en wijn zijn verkrijgbaar, maar de herkomst van deze dranken valt soms in vraag te stellen, tevens worden ze vaak duur verkocht. We raden u dan ook aan om alcohol bij aankomst in de taksvrije zone van de luchthaven te kopen.

Persoonlijke kosten

U bent verantwoordelijk voor de kosten die u maakt in het hotel zoals: telefoongesprekken, roomservice, minibar en de droogkuis. Gelieve er op toe te zien dat u bij vertrek in alle hotels bij de receptie alle persoonlijke extra kosten hebt betaald.

Een fooi geven

Reizigers mogen hun appreciatie uiten door een beloning voor een goede dienstverlening van de portiers, de obers, bestuurders of gidsen. De appreciatie kan variëren en ons beleid vraagt om hier discreet mee om te gaan. Meestal wordt dit na de toer/service persoonlijk gegeven in een envelop.


Tijdsverschillen in Cities Tijdsverschillen
Amsterdam, Barcelona, Frankfurt, Madrid, Paris GMT+1
Ankara, Athens, Tel-Aviv GMT+2
Bahrain, Moscow GMT+3
Tashkent, Karachi, Ekaterinburg GMT+5
Bangkok GMT+7
Beijing, Hong Kong, Kuala Lumpur GMT+8
Tokyo GMT+9
Sydney GMT+10
Dakar, Dublin GMT
Buenos Aires GMT-3
New York GMT-5
Chicago GMT-6
San Francisco GMT-8

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte en gratis advies! 

Onze partners in Oezbekistan.

Национальная авиакомпания "Узбекистон Хаво Йуллари"       Сарбон тур

Persons Price per Person in euro (De prijzen voor het verblijf en de andere diensten in het buitenland werden berekend volgens de tarieven en wisselkoersen die op 15/11/2015 golden.)
TASHKENT (2n)
KHIVA (2n)
BUKHARA (2n)
SAMARKAND (3n)
Hotel “Grand Nur” or similar 3*
Hotel “Orient Star Khiva”or similar
3*
Hotel “Caravan” or similar 3*
Hotel “Sarbon”/ “Ideal” 3* sim
Hotel “Le Grand Plaza” 4* or similar
Hotel “Asia Khiva” 3* or similar
Hotel “Asia Bukhara” 4* or similar
Hotel “Asia Samarkand” 4* similar
2 pax 1600 € 1700 €
3 – 5 pax 1550 € 1650 €
6–9 pax 1500 € 1600 €
10–14 pax 1450 € 1550 €
15–20 pax + 1 FOC 1400 € 1500 €
36 – 40 pax + 1 FOC 1300 € 1400 €


*** Extra kosten voor een hogere categorie hotels (4 sterren superior / 5 sterren (5 sterren in Tashkent alleen) op aanvraag.

Prijs is inclusief:

 • Overnachtingen in vermeld hotel op Standaard twin / double kamer delen basis (9 nachten)
 • Gegarandeerde vroege check-in met een ontbijt op de dag van aankomst
 • Binnenlandse Urgench -Tashkent vliegticket (economy class)
 • Treinkaartje voor kogel "Afrasiyab" trein (Tasjkent-Samarkand route)
 • 1 FOC voor reisleider in geval minimaal 15 betalende volwassenen in een groep
 • Transfers Luchthaven in Tasjkent - Hotel - Luchthaven in Tasjkent
 • Halfpension maaltijden (per route alleen ontbijt en diner)
 • Folklore-show en diner in Madrassah van Nodir Devan Begi in Bukhara
 • Zijdepapierfabriek in Samarkand
 • Kupkari Nationale Horse Game Show
 • Navruz feest viering met specialmaaltijd
 • 1 fles van 1 liter water per persoon per dag
 • Alle transfers met A / C comfortabel vervoer met professionele chauffeur per route
 • Professioneel Engels / Frans / Duits / Spaans / Italiaans / Turks of Russisch sprekende gids tijdens de reisroute
 • Begeleiding bij het verkrijgen van een Oezbekistaans visum
 • Toeristische kaart van Oezbekistan per persoon
 • Entreegelden voor alle in het programma genoemde monumenten (behalve foto en video toeslagen)

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Internationale vliegtickets (België - Oezbekistan - België)
 • Visumkosten
 • Foto en video toeslagen
 • Fooien voor gidsen / chauffeurs
 • Dranken
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Alle diensten die niet in bovenstaande routebeschrijving vermeld staan
 • Kosten voor paspoort & inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde reis(mogelijk op aanvraag)
 • Verzekeringen

Supplement / Optionele kosten:

 • Single supplement kosten - 300 € (3 sterren), 400 € (4 sterren)
 • Volpension (150 € per persoon)
 • EXTRA TOUR: Dagtocht naar BERGEN Chimgan 150 € per persoonTASHKENT (2n)
KHIVA (2n)
BUKHARA (2n)
SAMARKAND (3n)

Hotel “Grand Nur” 3*


Hotel “Orient Star Khiva”3*


Hotel “Caravan” 3*


Hotel “Sarbon”/ “Ideal” 3*

Hotel “Asia Khiva” 3*

Hotel “Le Grand Plaza” 4*


Hotel “Asia Bukhara” 4*


Hotel “Asia Samarkand” 4*

Schrijf uw recensie

Viering van Navruz in Oezbekistan

Viering van Navruz in Oezbekistan

Vaste data: 18/03 - 27/03
Duur:  10 DAYS / 9 NIGHTS
Route: TASHKENT-SAMARKAND-URGUT-SAMARKAND-SHAKHRISABZ-BUKHARA-KHIVA-URGENCH-TASHKENT

Navruz is de Oosterse Nieuwjaarsvakantie, die in de meeste Aziatische landen jaarlijks gevierd wordt op 21 maart.

Super bonus! Nu Volledig gratis en exclusief voor klanten van 3P-Travel! Extra TOUR: Dagtocht naar Charvak 

1 Andere producten in dezelfde categorie: